Det siger andre!

Marte Meo reddede vores familie

Vi er en familie med 2 skønne piger på hhv. 1½ år og 5 år. Vi tog kontakt til Gitte Ristorp efter en sej periode, hvor vores lille familie var meget presset. Vi havde mange udfordringer/konflikter med vores ældste datter, så vi besluttede at få hjælp til at få en bedre hverdag. Vi havde enormt svært ved at tolke hendes behov og det udmøntede sig ofte i at hun blev vred og ked af det. Hvilket gjorde os forældre kede af det.

Vi var begge stressede efter en periode på 6 måneder, hvor vores yngste datter var meget syg, pres fra jobbet og en hektisk hverdag. Vi havde intet mentalt overskud, derfor reagerede vi ofte på den ældstes ”dårlige opførsel” ved at skælde ud. Kort fortalt, en rigtig negativ spiral som vi for alt i verden ønskede at komme ud af.

Gitte kom og reddede vores familie, ved at give os indsigt i og vise os alle de gode ting vi gør for vores piger – hver dag. Gitte viste os hvordan små handlinger i hverdagen kan gøre, at alle er glade og i balance. Vi har fået en fantastisk værktøjskasse, som der skal arbejdes aktivt med i det daglige – men de positive resultater er overvældende.

Der er stadig dage hvor tingene kan løbe af sporet, vi er jo kun mennesker. Men de råd vi har fået af Gitte ligger latent i hukommelsen og kommer frem i de situationer, hvor vi normalt ville have handlet anderledes. Det er ikke kun overfor pigerne, det er også os forældre imellem.

Vi har brugt 4 måneder på et Marte Meo forløb sammen med Gitte og kan varmt anbefale hende til alle, som har brug for en hjælpende hånd til at få et bedre og mere roligt familieliv. Det kræver blot at man er indstillet på at arbejde med sig selv og sin familie.

Gitte er et fantastisk menneske, som vi virkelig føler os i trygge hænder hos.

Michael & Tanja

Roskilde

Jeg og mine 2 små drenge fik hjælp til hverdagens mange udfordringer!

Jeg har haft stor glæde og gavn af mit forløb hos Gitte og er meget taknemmelig for, at hun har guidet og vist mig, hvordan jeg kan lette tingene i hverdagen.

Som enlig mor til to små drenge, har jeg en travl og presset hverdag, og jeg har ofte oplevet, hvordan tingene kan spidse til, når der mangler tid og overskud. Men med Gittes hjælp har jeg fået øjnene op for, hvor lidt der ofte skal til for at undgå længerevarende konflikter, brok og skrigeri.

Jeg har nogle gange været kørt fast, har været trist og opgivende, men her har Gitte opmuntret mig og anerkendt/rost, det jeg har gjort godt og fået mig til at se, at det bare er det, jeg skal gøre i de andre situationer også.

Gitte har lært mig, hvor vigtig den gode stemning og positive guidning er i mit samvær med børnene. Og det er noget, jeg kan bruge i min hverdag, ikke kun der hjemme, men også på mit job, hvor jeg arbejder med børn og unge.

Derudover har Gitte været fantastisk til at lytte og komme med råd og vejledning i de situationer, hvor jeg har søgt det. Det har været særlig givtigt for mig, fordi jeg ikke i hverdagen har en at sparre med.

Susanne

Holbæk

Vi fik gode redskaber til at håndtere vores til tider vrede og skrigende datter.

Vores efternøler havde taget magten over vores ellers velfungerende familie. Vores udfordring var, at vores datter på 2½ år ofte blev meget vred. Det skete flere gange om dagen og tog ofte en time før der var ro igen. Hun kunne være meget svær at få ud af vreden, og det betød at der nogle dage blev brugt 2-3 timer på en meget vred og skrigende lille pige. Hendes 2 ældre brødre trak sig ind på deres værelse og vi forsøgte at håndtere hendes kriser og vrede.

Vi oplevede mange konflikter.  Som regel opstod situationerne når der skete forskellige skift f.eks.:

  • Ud af bilen fra vuggestuen så ville hun ikke ud -eller det var far der skulle tage hende ud eller det var hende selv der skulle åbne autostolen etc.
  • Inden aftensmaden og når hun skulle i seng var der konflikt. F.eks. ved at hun sagde, at det var mor der skulle putte – når så mor kom, var det far etc.

Hendes humør var på mange måder blevet styrende for vores familieliv. Vi valgte ikke at tage hende med til forskellige ting, da det var uoverskueligt at være noget for drengene, når hun skabte så mange konflikter, eller vi undlod simpelthen at gøre ting, vi ellers ville have gjort.

Det var blevet et problem som gik os utroligt meget på, og vi syntes det var anstrengende at være sammen med hende – vi vidste efterhånden ikke hvilket ben vi skulle stå på og var blevet enormt usikre på hvad der var rigtigt og forkert. Vi ville gerne kunne nyde samværet med alle vores børn og syntes efterhånden ikke det havde været sådan i noget tid, og det var blevet værre og værre.

Efter at vi søgte råd hos Gitte er situationen blevet helt anderledes. Vi har haft stor succes med Gittes anbefalinger og de redskaber vi har fået. Efter kort tid havde vi nærmest fået en helt ny datter, som stort set ikke har haft ”raseri anfald”, andet end hvad vi vil forvente af alderen. Så det har været en ren fornøjelse. Vi har været utrolig taknemmelige for Gittes hjælp.

Vi har jævnligt anbefalet andre at søge hjælp hos Gitte. For os var det rigtigt dejligt at få hjælp til at komme ud af de cirkler vi var kørt fast i herhjemme og få nogle konkrete og let anvendelige redskaber. Nu kan vi nyde samværet med alle vores børn, og oplever stort set ikke længere konflikter.

Kenn & Christine

Roskilde